Hatékony válságkezelés- Fejleszd magad egy következő szintre!


Mindannyian nagyon nehéz időszakot élünk most át. Veszélyes világjárvány okozta katasztrófa helyzet, gyengülő gazdaságok, és a médiából áramló rémhírek tömkelege teszik próbára nap mint nap a tűrőképességünket.

Én még a szerencsésebbek közé tartozom azáltal, hogy home office-ban, itthonról végezhetem a munkámat, de nagyon sokan nem mondhatják el ezt magukról. Emberek tucatjai veszítik el állásukat, kerül a vállalkozásuk kilátástalan helyzetbe. Iskolák, éttermek, szórakozóhelyek, edzőtermek bezártak, sporteseményeket törölték, turizmus gyakorlatilag megszűnt létezni, és ha még ez nem lenne elég, egyre komolyabb korlátozásokat kell törvény szerint betartanunk. A forint gyengülése, és a készletek csökkenése pedig az árak drasztikus növelését okozza, tovább tetőzve ezzel a fenntarthatósági problémáinkat.

Most biztos azt hiszed ez csak egy ideiglenes állapot, ugye? Hogy majd ez az egész véget ér, minden visszaáll minden a régi kerékvágásba. Egy hét, egy hónap, egy év, és megint folytatjuk pontosan ugyanott ahol abbahagytuk. Sajnos el kell, hogy keserítselek, ugyanis a jelenlegi szituáció okozta gazdasági válság, még hosszú évekig éreztetni fogja hatását! Hisz egy ilyen nagy, és ilyen váratlan zakót nem hever ki 5 perc alatt a gazdaság. Átalakulnak a vásárlói szokások, előtérbe kerülnek a környezeti hatásoktól független iparágat, míg egyes korábbi cégek akár végérvényesen tönkre is mehetnek, azok akik elveszítették megélhetésüket pedig nem fogják azt egyről a kettőre visszakapni.


De nem is kell mindennek ugyanott folytatódnia!


Jegyezz meg valamit: A sikeres és sikertelen emberek életében is vannak problémák. SŐT! Hosszútávon nem az fogja meghatározni, hogy sikeres leszel-e vagy nem, hogy mennyire szárnyalsz, amikor minden a helyén van, hanem az, hogy mennyire tudsz helytállni, amik mindenki más a padlón van! Épp az ilyen élethelyzetek azok, amikor elválasztják a sárgáját a fehérjétől, és az ilyen pillanatokban születik meg az embereknek azon 5%-a, aki képes megvalósítani az álmait! Hiába ment jól a szekér, minden ami eddig történt veled jelentéktelen, ahhoz képest, amit a mostani élethelyzetben kell megmutatnod. Az instabil vállalkozások csődbe mennek, a pótolható munkások elvesztik a munkahelyüket, a lusta, gyenge tanulók pedig pedig akár meg is bukhatnak év végén.

Szóval azt javaslom neked, hogy most kösd fel a gatyád, használd ki a felszabadult szabadidődet, és kezd el fejleszteni magad, és a képességeidet! Hozd ki a lehető legtöbbet a jelenlegi helyzetből, hogy amikor majd minden a helyére áll, ne mínusz egyről, hanem óriási előnyből kezdd el ismét a versenyfutást!


Mindenekelőtt változtasd meg a problémákhoz való hozzáállásodat! Minden rossz dolog az életben, egy szükséges rossz, ami vagy megvéd valami sokkal rosszabbtól, vagy elvezet valami sokkal jobbhoz. Ilyen ez a jelenlegi szituáció is. Lehet most nagy gödörben az életed, de egyben ez egy új lehetőség is a kiugrásra! Lehet egy nagy kudarc számodra munkád elvesztése, a vállalkozásod visszaesése, vagy az, hogy nem tudod rendesen elsajátítani az iskolai tanulmányaidat, de minden kudarc egyben egy fejlődési lehetőség is! Itt az ideje belevágni azokba a dolgokba, amikbe eddig nem mertél! Most kell megtanulnod, hogy hogyan tudsz ilyen időszakban is talpon maradni, most kell nagy célokat kitűzni! Azt hiszed mindez csak üres beszéd? Akkor ajánlom, akkor olvasd el ezt a cikket, amiben elmesélek neked 10 okot arra vonatkozólag, hogy miért most kell belevágnod:
10 ok, amiért ne félj félj belevágni!

Persze ezt könnyű mondani. Ismerős érzés, amikor megvan a lelkesedés, a felismerés, az elhatározottság, és amikor már nagy erőket mozgósítva vágnál bele a nagy tervezgetésbe, vagy megvalósításba, ott ülsz egy üres papírlap felett, azon gondolkozva, hogy akkor mégis, hol is kezdjem? Mikor, meddig, hogyan, és mégis egészen pontosan mit is? Éppen ezért kell megtanulnod, hogyan tűzz ki célokat az életedben, és tedd mindezt úgy, hogy azok valóban konkrétak, és megvalósíthatóak legyenek! Szerencséd van, ugyanis a következő tananyagom pont erre a témára épül: Így valósítsd meg a céljaid!- Tervezz!

Ahhoz azonban, hogy megfelelően nagy, motiváló célokat tudj kitűzni, először a mostani gondolkodásmódodat kell megváltoztatni! Ha ugyanis te nem hiszel magadban, vagy túl óvatos vagy, és nem mersz nagyra törő, és nagyravágyó lenni, nem tudsz hinni olyanban, amibe korábban bele se mertél gondolni, akkor hatalmas lehetőségektől fosztod meg magad! Ehhez a következő pár sorban találhatsz némi instrukciót: Egy megváltozott elme- Hiedelmek

"Célozd meg a holdat, és ha még el is hibázod, a csillagok között landolsz!"
Phineas Taylor Barnum


Szintén ide tartozik az a káros hiedelem is, miszerint a boldogság az elért eredményekkel, a sikerrel, jól működő emberi kapcsolatokkal, jól működő házassággal, boldog családi élettel, nagy házzal, menő autóval, és sok pénzzel egyenlő. Mégis számos kutatás, és számos történet igazolja azt, hogy a valóságban ennek pont a fordítottja igaz. Ha ezt, most még nem érted teljesen, az nem a te hibád, itt mindent elmagyarázok neked: Sikeres vagy boldog?- Élj szabadon!

De olyan jóóó ez a kis szabadidő, meg ez a kis pihi nem? Végül is megérdemlek egy kis lazítást én is, ha már így alakult a helyzet, nem igaz? Megnézem a kedvenc sorozataimat, közben kólát iszok, és pizzát zabálok...- Persze tedd ezt nyugodtan, hogyha nem akarsz egy igazán boldog, a sikeres életet a magadénak tudni, és nem akarsz kitörni a mindennapi mókuskerékből. Tudom...átérzem... még ha az emberben nagy is az elhivatottság, akkor is ott az a fránya gondolat a fejedben, hogy "majd ráér az még, most úgy nincs hozzá kedvem". Ehelyett azonban azt ajánlom szerezz egy kis motivációt, és vágj bele! Ehhez nyújtok neked egy kis segítséget itt: Ezért nincs motivációd semmihez!- Dopamin

Gratulálok! Végre sikerült elhatároznod, hogy igenis most jött el az idő a változtatásra, a nagy felemelkedésre. Megreformálod, a gondolkodásmódodat, megtanulsz célokat kitűzni, és megvalósítani. Ehhez azonban rengeted időre van szükség, ami most a semmiből hirtelen az öledbe is pottyant. Viszont mint a tudjuk az idő olyan mint a pénz: Minél több áll a rendelkezésünkre, annál többet is is költünk belőle. Ezért van az, hogy sosincs elég időd arra, hogy belekezdj valamibe, amibe már régóta szeretnél. Itt az ideje beletörődnöd, hogy neked is ugyanaz a  24 óra áll a rendelkezésedre egy nap, mint nekem, szóval tanuld meg azt helyesen beosztani! Egy kis segítség ehhez: Ezért nics időd semmire!

Mindezek viszont semmit nem érnek, és hosszútávon nem is fogsz tudni előre jutni, ha nincs rendben az önértékelésed. Önbizalom nélkül nem fogsz tudni túllendülni a kudarcokon, nem lesz kitartásod a nehéz időkben, nem mersz igazán nagy célokat kitűzni, és el sem fogod hinni magadról, hogy képes vagy megvalósítani azt amit igazán szeretnél. Boldogtalan leszel az életben, és csinálhatsz akármit, várhatsz bárkire, az önbizalomhiányod következtében bekövetkező szerencsétlenségek ördögi spiráljából soha nem fogsz tudni megszabadulni... Amíg nem hozod rednbe az önértékelésed! 3 részes mini önértékelési tréningemben éppen ezért igyekszem neked bemutatni, hogy miért is fontos a pozitív önértékelés, segítek megérteni, hogy miért alakult ki nálad ennek az ellenkezője, és nem lenne a teljes a kép, ha nem kínálnék rá valamilyen megoldást is. Felépíteni egy karriert olyan mint házat építeni. Dolgozhatsz te a legkiválóbb alapanyagokkal, ha nincs meg egy stabil alap, hamar romba dől az egész. Éppen ezért, hogyha  úgy érzed minden a helyén van nálad ezen a téren, akkor is ajánlom olvasd el ezeket, mert NEM LÉTEZIK OLYAN, HOGY TÚL MAGAS ÖNBIZALOM!
Önértékelésről szóló cikkeim: 
A kudarcok határozzák meg azt, hogy milyen magasra jutsz el végül!


Ne pazarold el ezt az óriási lehetőséget arra, hogy végre egy boldogabb, szabadabb életet élhess! Te döntésed, hogy amikor újra indul a világ vérkeringése, akkor előnyből indulva véghez viszed mindazt amit elterveztél, vagy pedig elveszel a süllyesztőben!

Nem kell neked ezeket egy nap alatt kiolvasni, sőt azt ajánlom egy nap, maximum csak egyel foglalkozz, hogy legyen időd alaposan átgondolni, és feldolgozni a cikkek végén található gyakorlatokat is! Nem kell lemondanod a filmezésről, hobbiról, a lazításról, napi 1 óra magadért garantált sikerre fog vezetni hosszú távon. Szóval végy erőt magadon, fejleszd önmagad a téged érdeklő témákban, és EMELD AZ ÉLETED EGY MAGASABB SZINTRE!💪


Amennyiben szeretnél még hasonló tartalmakat nyugodtan jelezd kommentben, hogy milyen témával kapcsolatosan, és kövess a későbbiekben is, ugyanis rengeteg kulcsfontosságú téma van még terítéken! Jelenleg úgy néz ki, hogy minden szerda, és szombati nap érkezni fog egy új anyag. Addig is jó olvasgatást, és sikeres önfejlesztést kívánok!

Hajrá!

Megjegyzések