Ezért nincs időd semmire!


Egyik nagy példaképem volt mindig is Arnold Schwarzenegger. Aki nem ismerné, vagy nem tudná milyen sikereket is ért el, neki mondanám, hogy ő a valaha volt legfiatalabb Mr: Universum testépítő, hétszeres Mr. Olympia, Hoollywoodi filmsztár, és Kalifornia volt kormányzója. De engem mégsem az elért eredményei érdekelnek, hanem a HOGYAN, ahogy ezeket elérte.

Fiatal, 20-as évei elején járó átlagos egyetemista srác volt, olyan teljesen hétköznapi ember mint te meg én. Hétköznapi élettel, hétköznapi problémákkal. De miben volt mégis más?... A gondolkodásában. Neki sokkal erősebb volt az elméje, mint egy átlagos, sikertelen embernek. Egyetemista volt, minden hétköznap egyetemi előadásokra járt. Emellett minden nap edzett 5 óra hosszát, mert volt egy NAGY MIÉRTJE. De annak idején a testépítésből nem lehetett olyan könnyen pénzt keresni, szóval építkezésekre is kijárt dolgozni, hogy legyen elég pénze ahhoz, hogy a nagy miértjét, a céljait, a vízióját valóra tudja váltani. Az emberek 95%-a nem jutott volna el idáig, még fejben sem, hogy ekkora terhet vállaljanak, és kockázatot, hogy beletesznek valamibe ennyi munkát, és "mi van ha mégsem sikerül?". De ő más volt mint a többi.... Hetente pár alkalommal, amikor végzett az egyetemen, végzett a munkában, és végzett az edzőteremben, ESTE 8 ÓRÁTÓL EGÉSZEN ÉJFÉLIG színészi órákat is vett! És ő soha nem mondta azt, hogy "nincs elég időm ahhoz, hogy ...."


Gyűlölöm amikor az emberek arról panaszkodnak, hogy nincs idejük semmire! Amikor pedig rákérdezek, hogy mivel telik egy napja, akkor egyből jön a (nem is annyira) meghökkentő válasz, hogy: " háát ma is 10-kor keltem, aztán..." Ne is folytasd kérlek, mindent értek...

Arnold Schwarzeneggertől  hallottam egyszer: Ugyan az a 24 órád van neked is egy nap mint nekem. Akkor miért van az, hogy neked "semmire sincs időd", én pedig mindig el tudom végezni amit szeretnék.... 24 óránk van egy nap... Alszunk 6-ot... Innen látom, hogy már tágra nyíltak a pupilláid: "Én aztán tuti, hogy nem, én 10 órát alszok"... Nos akkor aludj gyorsabban! Szóval 6 órát alszunk, ennyi kell, hogy a következő napodat is produktívan tudd tölteni, de még mindig maradt 18 óránk. Dolgozunk 8 órát, vagy mondjuk inkább 10-et. Utazunk átlagosan 1-2 órát, számoljunk most 2-vel. De még mindig maradt 6 óránk a napból! 

Te mit csinálsz abban a 6 órában? Főzöl valamit, eszel egy keveset, görgeted a facebookot, flörtölgetsz kicsit tinderen, DE LÁTOD MÁR MENNYI IDŐNK IS VAN VALÓJÁBAN?? Egyszerűen csak szervezd meg a napjaidat kicsit, TERVEZZ! És nem mondhatod egy szóval sem, hogy egy laza napirendet pakoltam volna össze! 


Ezért nem értem sose, amikor az emberek azt mondják, hogy nincs idejük napi 1 órát foglalkozni a céljaiknak az elérésével. Naponta egyetlen órát áldozni arra, hogy értéket adjanak az életükhöz, és fejlesszék magukat, akár mentálisan, akár fizikálisan. 


Nem az a baj, hogy nincs elég időd, lehetne akár 50 óránk is egy nap, akkor még tovább lustálkodnál az ágyban, még tovább szörfölnél az interneten, és semmi nem változna az életedben. Arra fordítasz időt amire szeretnél, te oszd be az idődet, ne az idő osszon be téged! 


Gyakorlat: 
  • Kezdd el számolni, hogy mivel mennyi időt töltesz egy nap! Gondold át, hány órát alszol,  dolgozol, mennyit filmezel, szörfölsz a neten, hány órát utazol. Vezess róluk táblázatot! Csináld ezt pár hétig!
  • Ha már nagyjából tisztában vagy vele mivel mennyi időt töltesz, vizsgáld meg miből tudnál lentebb adni. Tényleg olyan fontos az a +1 óra alvás? Nem tudnál sorozatok helyett inkább eljárni egy edzőterembe, vagy olvasni arról, hogyan élhetnél egy BOLDOGABB életet?
  • Tervezd meg a napjaidat! Bárki tud legalább egy hétre előre tervezni, nem baj ha közbe jön valami halaszthatatlan, de legyen valami ami keretet ad az életednek, mert különben csak elkallódsz a hétköznapokban. 

"Ne panaszkodj, hogy nincs elég időd. Arra van időd, amire időt akarsz szakítani"- Bryant McGill

A másik amit állandóan hallok mindenfelé az a mágikus "kéne" szó... 
  • " El kéne kezdeni edzeni". 
  • " Le kéne fogyni". "
  • " Tanulnom kéne"
  • " Időben kéne lefeküdni" 

De ha mindig mindent csak "kéne", és nem teszel érte semmit, mindig csak halogatsz, akkor soha nem fogsz egyről a kettőre jutni, és ezek miatt van az, hogy nem tudsz időben odaérni egy találkozóra, nem tudsz időben végezni egy kijelölt feladattal, és nem jut időd azokra a dolgokra, amik valóban a TE személyes boldogságodat szolgálják. 

NE LEGYÉL TE IS EGY "KÉNE EMBER". Döntsd el, hogy AKAROD azt a dolgot vagy NEM! Ha tényleg olyan fontos, akkor pedig tegyél is érte, MÉG MA! Nem holnap, nem hétfőn, nem január 1-től. A holnap 95%-é, a ma az 5%-é! Arról pedig, hogy hogyan is tedd ezt meg a következő részben fogok neked beszélni. De addig is...


Gyakorlat: 
  • Írj le 3 dolgot amit mindig el akartál kezdeni, vagy el akarsz érni, de valahogy eddig sose jutottál el odáig! 
  • Gondold át, hogy MIÉRT akarod ezeket elkezdeni? Mi lesz a jutalmad ha eléred a célod? Tényleg akarod? Ha tényleg szívből jövő választ tudsz adni, nem pedig azt, hogy "KÉNE", akkor pedig menj tovább a következő lépésre! Legjobb ha érzésekkel tudsz válaszolni erre.
  • Válassz egyet, és gondold át, mivel tudnád még ma elkezdeni? Nem kell nagy dolgokra gondolni! Ahhoz például, hogy el tudj kezdeni edzeni, nem kell márkás futócipő, sem konditermi bérlet, állj fel és csinálj 10 guggolást! Nem az a lényeg mit teszel csak tegyél érte! Kicsiben kell kezdeni. Ezután pedig tegyél érte minden nap, mindig egyre többet! 
  • Végezetül pedig oszd meg kommentben, hogy mi az a dolog amit te választottál, vagy mi az a cél amit el akarsz érni, és mit fogsz érte tenni!

Megjegyzések

  1. Nagyon motiváló bejegyzés, megfontolandó gondolatok!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, további jó olvasgatást a többi cikkben is!

      Törlés
  2. Nagyon tetszik,hogy iylen segítőkész és nyitott vagy !

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Tanuljunk egymástól! Oszd meg a véleményed a történettel kapcsolatban!