Sikeres, vagy boldog?- Élj szabadon!


Minden ember szeretne az életében valamiben sikeres lenni, nem? Valószínűleg így van ez veled, különben most nem lennél itt, hogy megtanuld végre, hogyan is lehetsz sikeres az életben. Olvasd el figyelmesen a cikket, és vegyél részt aktívan a feladatokban. Döntsd el mi számít jobban, az eddigi gondolataid amikhez annyira ragaszkodik a saját egód, vagy az, hogy tényleg elérd azt amire igazán vágysz?

Arra a kérdésre, hogy mit jelent az a szó, hogy siker, valamiért mégis csak az emberek 5%-a képes konkrét választ adni.


Ragadj tollat, és papírt és írd le, hogy mit jelent számodra a siker!


Elérni a céljaidat? Legjobbnak lenni? Sok pénz, menő autó, karrier? Ha neked ez ezek a gondolatok ugrottak be akkor van egy rossz, illetve a jó hírem.


Rossz hír: Pontosan ezek miatt nem voltál még eddig igazán sikeres az életben!
Jó hír: Meg is van miért nem voltál eddig igazán sikeres az életben! 😀


Van egy remek barátom, aki egy neves pénzügyi tanácsadó cégnél dolgozik. Már ott dolgozott fél éve, amikor egyszer csak mesélte nekem, hogy kirúgták az egyik kollégájukat. Gondoltam biztos valami rossz hitelt adott el, vagy rossz volt a teljesítése, de meglepődve hallgattam, ahogy arról mesélt, mennyire eredményes volt a munkájában ez az ember.


Egyik legjobb alkalmazott volt azon a részen, luxus autóval járt ki ügyfelekhez, mindennap drága éttermekbe járt ebédelni a havi szinten több milliós fizetéséből. - De miért rúgták akkor ki?- merült fel bennem a kérdés, amit nem is kellett feltennem, a válaszra pedig nem is kellett sokat várnom: Egy hónap alatt a 3. olyan esete volt, amikor részegen, és AUTÓVAL ment ki egy ügyfélhez.

A sikert nem lehet pénzben, vagyonban, sem statisztikákban mérni ezt jól jegyezd meg! Lehet neked már volt rengeted csajod, vagy menő autód, van, nagy házban laksz, és középvezető vagy egy cégnél, de vajon meddig lehet fokozni mindezt, hogyha nem vagy igazán BOLDOG abban amit csinálsz? És ez egyben a siker kulcsa, és legfontosabb összetevője is egyben.


Sikeresnek lenni tehát annyit tesz, mint EREDMÉNYesnek lenni abban amit SZERETSZ. De jegyezd meg, sohasem lehetsz igazán eredményes, soha sem fogod tudni kihozni a maximumot abból, amit nem szeretsz, amitől nem érzed azt, hogy boldog vagy. Viszont ha megtalálod azt amit igazán szeretsz, aminek már a szimpla cselekvése is boldoggá tesz, amit nem azért csinálsz, mert a főnököd azt mondta, és mert célterveknek kell megfelelned, hanem azért mert te azt csinálni AKAROD, akkor abban igazán eredményes, és a végén igazán sikeres is tudsz lenni hosszútávon. Akkor is ha mások azt mondják, vagy te azt gondolod magadról, hogy te abban nem vagy elég jó.

"A siker azt jelenti, hogy szereted magad, szereted amit csinálsz, és szereted ahogy csinálod"- Maya Angelou

Gondolj csak bele hány olyan emberről hallottunk, láttunk, ismerünk, akik annak ellenére, hogy látszólag mindenük megvan amire csak az ember vágyhat, menő sportkocsi, luxus órák, több milliós fizetés, mégis boldogtalanok. Frusztráltak, depressziósak, kialvatlanok, drogoznak, vagy isznak azért, hogy a munkájukkal, és a tökéletesség látszatának a fenntartásával járó stresszt el tudják magukba nyomni. Ahogyan tette a barátomnak egyik munkatársa is....

TALÁLD MEG AZT AMIT IGAZÁN SZERETSZ CSINÁLNI, AMI IGAZÁN BOLDOGGÁ TESZ TÉGED, FEJLESZD MAGAD BENNE, ÉS ÉLJ TE IS EGY BOLDOGABB, SIKERESEBB ÉLETET! TALÁLD MEG A NAGY MIÉRTED AZ ÉLETBEN!


Erre azonban nem képes akárki, az embereknek mindössze az előbb említett 5%-a képes megvalósítani a kitűzött céljait! Ha erre te is szeretnél képes lenni, akkor tarts velem a továbbiakban is, fejlesszük magunkat együtt, segítsük egymást, és LEGYÉL TE IS 5%! Nem lesz könnyű, nem lesz rövid, nem lesz fájdalommentes út, de élvezz ki mindent szenvedést, és fájdalmat, amit a nagy miértednek való élés közben élsz át, mert ezek fognak végül sikerre vezetni. 👊

Hajrá! 


Gyakorlat:


  • Írj le legalább 3 olyan dolgot, ami szeretsz csinálni, és alig várod minden nap, hogy végre ezzel foglalkozhass, vagy régen szerettél csinálni, de már valamiért nem csinálod.
  • Írd le mindegyik alá, hogy mi az amit szeretsz benne? Milyen érzéseid vannak közben? Milyen eredményeid vannak benne? Milyen életet élnél, ha abból tudnál megélni, és semmi mással nem kellene foglalkoznod? Ha már abba hagytad ezt a tevékenységet miért hagytad abba? 
  • Oszd meg a történeted kommentben, és segítsük, motiváljuk egymást! Írjátok meg, hogy miről szeretnétek még leckéket!

Megjegyzések