Miért fontos a magas önértékelés?- A titkos összetevő



Van nekem egy nagyon kedves, közeli barátom. Nevezzük most csak Petrának. Petra egy rendkívül gyönyörű, csinos, 20-as évei elején járó hölgy, aki után aztán tényleg kétszer is megfordulnak a férfiak az utcán. De nem csak ők, hanem a nők megirigylik azt ami ennek a lánynak mind testileg, mind pedig mentálisan megadatott, ismervén, hogy egy elit egyetem, elit karának elit tanulójaként nem csak a fizika adottságai irigylésre méltók.

Milyen tökéletes is lehet az élete nem?- merülhet fel benned okkal a kérdés okkal... Akkor mesélek még egy kicsit Petráról.

Bármilyen hihetetlen is, de soha nem volt IGAZÁN BOLDOG az életben! Ne érts félre, mint minden ember életében, neki is voltak, vannak, és lesznek is vidámabb korszakai az életben. Szülei elváltak, ÚGY ÉRZI, minden rendben amikor nincs otthon és nem látják szülei mit csinál, és a "barátaival" töltheti az idejét, bár soha nem volt még igazi randevúja egy férfival sem, de ÚGY ÉRZI minden rendben van, amikor épp van kivel megosztani a takarót. Ha nincs fiú, és nincsenek barátok, akkor pedig ÚGY ÉRZI, minden rendben van, amikor ezeket a lelki támaszokat alkohollal tudja pótolni.

Érted te ezt? Egy modell alkatú, gyönyörű, kivételes intelligenciával megáldott nő, akinek a szülei, a férfiak, és a hamis barátai felé történő megfelelési kényszer okozta szorongását, és érthetetlen önbizalomhiányát csak a pia, és a  meggondolatlan kapcsolatai tudják kompenzálni, MINDEN EGYES NAP. Ha nem inna, szembe kellene néznie mindazzal amik miatt soha sem volt igazán boldog az életben, ez pedig a KAPCSOLATFÜGGŐSÉG.


Tanulmányok bebizonyították, hogy a boldogságod nem a sikeredből ered, hanem a sikered ered a boldogságodból. Lehet ez elsőre furcsán hangzik, de logikus, hogy csak abban fogsz tudni nagyra nőni, amit szeretsz csinálni, és szeretetből csinálod, nem pedig kötelességből.



De akkor miből ered a boldogságod? 





AZ ÖNÉRTÉKELÉSEDBŐL! Abból, hogy te eldöntöd, és ki tudod mondani hangosan, hogy " ÉN ÚGY DÖNTÖTTEM MÉLTÓ VAGYOK A BOLDOGSÁGRA, ÉS A BOLDOG ÉLETRE!".  AZ, HOGY TE MINDEN REGGEL ÚGY KELSZ FEL, HOGY BÁRMIT IS SIKERÜLJÖN MA VÉGHEZ VINNEM, IGENIS ELÉG JÓ VAGYOK, ÉS MINDEN ESTE AZZAL A GONDOLATTAL FEKSZEL, HOGY IGENIS TÖKÉLETES VAGYOK! A boldogság, nem a társadalmi elfogadottság, nem a sikereink következménye, a boldogság egyszerűen csak EGY DÖNTÉS következménye. Egy döntés, amivel végre meg tanulod, hogy függetlenül bármitől, te igenis megérdemled a szeretet, és a sikeres életet, odaadó párkapcsolatot.


Gondolj csak bele, hány emberről hallunk nap mint nap, akiknek bár havi szinten milliós fizetésük van, de gyűlölik a munkájukat...Hány olyan embert ismerünk, akik kívülről álomnők, belül pedig depressziósak, hogy nem kellenek senkinek?... Hány olyan házasságot láttunk már, amiben szenved a nő, vagy szenved a férfi, mert a párja, megbántja, megveti, vagy ne adj isten MEGVERI, mégsem mernek kilépni, és meg sem fordul a fejükben, hogy a úgy döntsenek: Én ennél többet érdemlek. Mások meg csak állnak és keresik az egésznek a miértjét, holott a válasz roppant egyszerű: AZ ÖNÉRTÉKELÉS. 


Ez az alapja az egésznek, minden ide vezethető vissza. Boldog párkapcsolatot szeretnél, vagy igaz barátokat, akik szeretnek és támogatnak? Hogy várhatod el másoktól, hogy szeressenek, ha még te sem szereted magad? Szeretnél sikeres lenni a karrieredben? Hogy várhatod el a főnökeidtől, hogy lássák benned a potenciált, ha még te sem látod azt magadban?


Jegyezz meg valamit: Semmi sincs olyan erőteljes, mint a megváltozott elme! Megváltoztathatod a hajad, a ruháid, az otthonod, a barátaid, az élettársad, de hiába változik meg minden kívül, ha semmi sem változik belül, MINDIG UGYANAZOK A PROBLÉMÁK FOGNAK FOGADNI! És soha nem leszel igazán BOLDOG!


Az önértékelésünk az elménk immunrendszere. Ez véd meg minket olyan mentális betegségektől, mint szorongás, depresszió, inkopetencia, vagy az önbizalomhiány, depresszió, és a FÜGGŐSÉG, ideértve annak minden formáját. A pozitív önértékelés nem egy luxus, ami csak kivételes embereknek adatik meg, ez egy szükség a teljes élethez.


Ennek kettő összetevője pedig a boldogsághoz való jognak a tudata, és az önbizalom

  • Ahhoz, hogy sikeres lehess bármiben, nem elég jónak lenned, ki is kell tartanod akkor, amikor nehéz idők járnak. Amikor elbuksz, nem adod fel, hanem felállsz. Elbuksz felállsz, elbuksz felállsz, és mindig felállsz, mert ilyen egy győztes! Ehhez azonban hit kell. Hit abban, hogy képes vagy rá, de ha nem tartod magad elég jónak, könnyen feladod, az első akadálynál. Akarnod kell sikeresnek lenni, nem elég ha azt mondod te megelégedsz az átlaggal, bízz magadban, hogy te igenis képes vagy rá! 
  • Ahhoz, hogy olyan barátokat tudj szerezni, akik azért szeretnek aki vagy,, azért amilyen vagy, és együtt tudtok fejlődni, és téged is fejlődésre késztetnek. Nem pedig azért, mert meghívod őket az összes körre egy buliban, vagy mert rád mindig számíthatnak, ha éppen szükség van valamire!
  • Ahhoz, hogy végre egy odaadó kapcsolatban élj, szeresd magad, és akkor meg fogod találni azt a férfit, vagy nőt, aki téged szeret, nem pedig azt, amilyenné formálni tud!


Te miként tekintesz magadra? Ha te vagy az alsó tigris, akkor van egy rossz hírem...


Az önértékelés az, ami 5%-á fog téged tenni, és ami a titkos összetevője a sikerességnek a karrieredben, a vállalkozásodban, és a magánéletedben egyaránt!


Most már tudod végre, milyen fontos is a pozitív önértékelés az életben, de mik azok a tényezők amik a negatív önértékelést kialakítják? Erről fogunk beszélgetni a következő részben. De addig is...


Gyakorlatok: 

  • Gondold át, mik azok a dolgok az életben, amik eddig gátolták a te boldogságodat! Valóban olyan fontosak ezek? 
  • Mik azok a függőségeid, amik kihatással vannak mindennapjaidra? 
  • Kik azok az emberek, akik eddig csak lehúztak, és elhitették veled, hogy te nem vagy elég jó?
  • Oszd meg a történeted kommentben, és tanuljunk egymástól!







Megjegyzések