5 nyomós ok, hogy törődj másokkal!!! – Gyermekek megmentése


"Jobb adni, mint kapni" - Biztos számodra is ismerős már ez a 20-21. században meglehetősen népszerűvé vált "klisé". Talán már a könyöködön jön ki, hisz gyermekkorod óta ezt hallgatod, szüleidtől, nagyszüleidtől, az óvónőktől, a mesékből... De honnan ered? Miért jobb? Egyáltalán miért is kell először adnunk, mielőtt kapni szeretnénk? Hogyan  tudod előnyödre f ordítani az önzetlenséget? Ezekre a kérdésekre adok most választ ebben a rövid kis cikkben, figyelj: 

Te adtál már valaha akár egy szívességet, pénzt, törődést, bármit, anélkül, hogy cserébe te is elvártál volna valamit? Ha igen akkor mi volt az? Milyen érzés volt? Ha nem, akkor pedig itt van 5 nyomós érv, hogy kezdj el törődni másokkal! 

A természet törvénye - A törődés haszna

Ahhoz, hogy kapni tudj először adnod kell! 

Ahhoz, hogy egy fa nagyra nőhessen, először el kell vetned a magot. Gondoznod, locsolnod kell. Erről a fáról csak akkor fogsz tudni sok gyümölcsöt szüretelni, ha előtte törődtél vele!

Az emberi kapcsolatok, a siker, az élet is olyan mint ez a fa. Vagy mint egy hitelkártya. Ha mindig csak kiveszel róla, előbb utóbb csődbe mész. De ha folyamatosan, anélkül teszel be rá, hogy ki szeretnél róla venni, akkor elérkezik a pillanat, amikor következmények nélkül vehetsz ki belőle. 

Az élettől mindig azt kapod vissza, amit beletettél. Soha nem fogsz tudni igazán nagy sikereket elérni a magánéletedben, vagy a karrieredben, ha nem alakítasz ki megfelelő kapcsolatokat! Soha nem fogsz tudni sikeres kapcsolatokat kiépíteni, ha mindig csak magaddal törődsz!

Jobb kapcsolatokat építhetsz ki!

Szokták tőlem kérdezni, hogy mi a hosszú párkapcsolat titka? A válaszom: TÖRŐDÉS. A kölcsönös odaadás és törődés, amiért cserébe nem vársz el kompenzációt a másiktól. Ugyanez az üzleti, és a baráti kapcsolatokban: Igazán mély, sikeres kapcsolatokat csak akkor fogsz tudni kiépíteni, ha megtanulsz önzetlenül adni a másiknak. Adj, adj, és adj, és ne kérj érte semmit! Egyszer neked is szükséged lesz ere, és akkor ott lesz az a személy, akire számíthatsz!

Boldogságot okoz!

Hogyha a korábban feltett kérdésemre, miszerint adtál-e már valaha akármit anélkül, hogy cserébe elvárásaid lettek volna, a válaszod igen, akkor neked ezzel nem mondok újat. Elképesztő érzésekkel tud eltölteni a tudat, hogy "wow végre valami jót tettem, és én is a társadalom hasznos tagja lehetek"! Büszkeség, elégedettség, hála, szeretet, megbecsülés, és megannyi érzés, amik Nascar módra cikáznak a mellkasodban, éreztetve veled azt: Hasznos vagy! 

Növeli a tekintélyed!

A társadalomban betöltött szereped könnyedén egy magasabb szintre emelheted azáltal, ha segítesz másokon. Segítesz megoldani a problémájukat, meghallgatod őket, tanácsot adsz, jobb kedvre deríted. Időt, energiát, és pénzt fektetsz bele, csupán azért, hogy másnak értéket adj! Nagyon kevés olyan ember, van aki képes, és hajlandó is így gondolkodni. Itt az ideje neked is kitűnni a tömegből!

Növeli az önértékelésed !

Nem mellesleg pedig az önértékelésednek is rendkívül jót tesz, hála annak az érzésnek amit az előbb kifejtettem. Hogyha azt érzed, hogy nem vagy elég fontos, vagy szeretnél te is mások szemében nagyra nőni, akkor azt javaslom, menj, és keress valakit, akinek segíthetsz megoldani a problémáját! Van is erre egy ötletem:

Én a gyermekeken segítek!

Mindig is szerettem segíteni az embereknek. Ezt a blogot is azért hoztam létre. Segítek egy igazán sikeres, boldog, és szabad élet alapjait lefektetni, azáltal, hogy a gondolkodásodat, az elmédet, és a tudatosságodat egy következő szintre emeled! 

Viszont nem csak ezzel igyekszem segíteni! Ismerőseim közül sokan keresnek meg azzal, hogy mi a véleményem bizonyos dolgokról. Hogyan tudnának előrébb jutni egy nehéz életszakaszban? Tanácsot, javaslatot kérnek, engem pedig boldogsággal tölt el a tudat, hogy segíthetek. 

Vannak azonban pillanatok, amikor nem egy élettapasztalattal, vagy bölcsességgel lehet a legtöbbet tenni másokért! Az SOS Gyermekfalvak gyermekei elképesztő nehézségeken mentek át korábban. Bántalmazás, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége, vagy halála és még megannyi indok, ami miatt megtapasztalták a legrosszabbat: Elveszítették a szüleiket! 

Ez az alapítvány, és az általa kialakított nevelőszülői rendszer jelenti számukra az egyetlen esélyt a világban! Rengeteg állami gondozott gyermeknek úgy kell felnőnie, hogy soha nem érezhették át, mit jelentenek azok a szavak, mint az "anya" vagy az "apa". Soha nem élhettek egy normális, teljes életet, soha nem tanulhatták meg az élet apró fortélyait a családjuktól! 

Bevágták őket egy intézménybe, ahol megteremtették számukra a szükséges életfeltételeket, majd 18 éves korukban az utcára kerültek, minden szaktudás, munka nélkül. Talán még egy csekket sem tudnak maguktól befizetni.

Az SOS nevelőszülői viszont erőn felül azért küzdenek, hogy az ilyen ártatlan gyermekeknek soha ne kelljen nélkülözniük semmiben! Egy boldog, valós, szerető környezetben nőhetnek fel. 

18 éves koruktól az alapítvány saját ifjúsági házaikban megtanulhatják az öngondoskodást. Megtanulnak a nevelők segítségével főzni, hivatalos ügyeiket intézni (végre csekket is befizetni), és lehetőséget kapnak arra, hogy a munkájuk, vagy tanulmányaik mellett egy sikeres, boldog, és szabad élet alapjait teremthessék meg maguknak! Számomra ez 3 dolog a legfontosabb az életben. Ezek a szuperhősök, akik itt dolgoznak, pedig erre tették fel az életüket. Ezért is szeretem ennyire!

És ha még ez nem lenne elég, nem csak a már bajbajutott gyermekeken, de a bajba jutott családokon is bármikor készen állnak segíteni. Mindezt pedig azokra a hétköznapi hősökre támaszkodva tudják megtenni ma is, akik hajlandóak nem csak magukkal, de másokkal is törődni, havonta egy jelképes összeggel. 

A koronavírus okozta gazdasági helyzetben azonban a céges támogatóinak több mint FELÉT elveszítették. Ez pedig boldogságban élő gyermekek életét is veszélybe sodorja. Sajnos azt tapasztalom, nagyon kevesen ismerik ezt a szervezetet eléggé ahhoz, hogy fel tudják fogni, mennyire jelentős az ő tevékenységük! 

Ezért most arra kérlek téged is, aki olvassa ezt a cikket, hogy amennyiben megteheted, mondj le havonta legalább egy chips áráról, és tartozz te is a hétköznapi hősök közé, hogy továbbra se kelljen egy gyermeknek se felnőne egyedül! 

Hogyan, és miért épp az SOS-t? 

Nagyon nehéz, és kiszámíthatatlan időszakot élünk most meg mindannyian. Ahhoz, hogy biztosítva legyen a gyermekek, és családok jövője viszont elengedhetetlen az, hogy tudják mire számíthatnak. Ezért is fontos ez a havi rendszeres támogatási forma, amit egy jelképes kis összeggel is (pl: 1000 forint) bárki elindíthat. 

Természetesen ezt a támogatást bármikor le is lehet mondani, és ugyanígy az összegét is meg lehet változtatni! 

Ami engem meggyőzött: Biztos tudod milyen kiábrándító, amikor egy hajléktalan ember, akinek nagylelkűen, és önzetlenül pénzt adtál, az pár percre rá a legközelebbi dohányboltban költötte el azt, amit te ételre szántál neki. 

Nagyon kevés ilyen átlátható alapítvány van jelenleg nem csak Magyarországon, de az egész világban mint az SOS. Havi rendszerességgel értesítenek email-ben arról, hogy a támogatási összegeket milyen csodálatos célokra használták fel. Pénzügyi jelentéseik pedig a weboldalukon bárki számára elérhetőek! 

Nem is beszélnék tovább az alapítványról, ami egészen magával ragadott, úgy gondolom, ez a videó többet mond minden szónál: 


Támogatás: https://www.sos.hu/f2f/ (Toborzó: Tóth Gábor) 

Mindezek után, amennyiben úgy érzed, hogy van rá lehetőséged, és szeretnél önzetlenül tenni valamit másokért, akkor ne habozz, töltsd ki az alábbi űrlapot, és tartozz te is közénk! Emeld az életed egy következő szintre!

Megjegyzések

  1. Nagyon jó kis bejegyzés volt. Örülök, hogy elolvastam és a nemes célod is irigylésreméltó. Én is adtam már úgy, hogy nem kaptam érte semmit cserébe vagy segítettem például egy hajléktalanon. Jól tud esni az én lelkemnek is és neki is (remélhetőleg). :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több ilyen emberre lenne szüksége a világnak :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Tanuljunk egymástól! Oszd meg a véleményed a történettel kapcsolatban!